Tilaa työ

Työtilaukset

013 255 6022
tyonjohto@lvi-myller.fi

Myymälä

Myymälä

050 421 0468

 

013 255 6020

myymala@lvi-myller.fi

Huoltopäivystys

Huoltopäivystys 24h

0400 182 511

Jatkamme päivystystä lokakuun aikana

Ilmalämpöpumpun huoltaminen

Olet täällä

Ilmalämpöpumpun huolto

Ilmalämpöpumpun suodattimet keräävät sisälleen epäpuhtauksia ja pölyä, jotka aiheuttavat helposti epäpuhtautta ja tunkkaista hajua sisäilmaan ja tukkeutuessaan heikentävät ilmavirtausta joka johtaa pumpun hyötysuhteen huonontumiseen. Ilmalämpöpumpun suodattimet tulisi imuroida 2 – 4 viikon välein. Samassa yhteydessä on hyvä pyyhkiä myös pumpun ulkopuoli. Kaikissa myymissämme malleissa on irrotettavat ja vesipestävät suodattimet, jolloin ne on helppo pestä tarvittaessa ja antaa kuivua rauhassa ennen paikalleen asennusta.

Ulkoyksikkö on koko vuoden alttiina sään vaihteluille, ulkoilman roskille, lumelle ja jäälle jolloin ulkoyksikön puhtaudesta tulisikin huolehtia läpi vuoden. Talvella ulkoyksikön ei saisi antaa hautautua lumeen ja jäähän, jotta laite pystyy toimimaan tehokkaimmin. Erityisesti syksyllä saattaa ulkoyksikön pinnoille kertyä lehtiä, jotka on hyvä pyyhkäistä pois parhaan ilmavirran takaamiseksi pumpulle.

Huollattamalla laitteen ammattilaisella muutaman vuoden välein voi varmistaa pumpun toimivan hyvällä hyötysuhteella ja pidentää laitteen käyttöikää. Vuosihuollossa asentaja käy läpi ilmalämpöpumpun toiminnan, tarkastaa ja puhdistaa puhaltimen suodattimet ja siivet, mittaa imu- ja puhallusilman lämpötilat ja paineen, tarkastaa puhallinmoottorin ja puhaltimien toiminnan, kylmäaineen määrän, kiinnitykset ja vuodot sekä puhdistaa kondenssivesiputken sekä sisä- ja ulkoyksikön, myös kennoston. Lisäksi asentaja kirjoittaa tarkastuspöytäkirjan, josta selviää tarkastettujen kohteiden kunto sekä mahdolliset korjaustarpeet.

Kuulumme Hankintaturvaliike-ketjuun, joka on alalla pitkään työskennelleiden vastuullisten ammattiliikkeiden yhteinen ketju. Kaikki Hankintaturvaliikkeet tarjoavat tuotteiden myynnin lisäksi katselmuksen kohteessa, jolloin oikea laitteisto sekä sen sijoitus suunnitellaan kohdekohtaisesti. Luonnollisesti ammattitaitoinen asennuspalvelu ja taattu jälkihoito toimivine takuupalveluineen kuuluvat ketjun liikkeiden toimintaan.